Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi (TAFA)

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi (TAFA)

Amacı: Türk Hava Yolları’nın bir alt markası olarak Türk Hava Yolları ve diğer havayollarının ihtiyaç duyduğu havayolu pilotlarının yetiştirilmesi ve pilotaj eğitiminin (ATP (A) Birleştirilmiş Hava Yolu Nakliye Pilotu Eğitimi) verilmesi amacıyla kurulmuştur.

Eğitimlerine 2013 yılından bu yana Aydın Çıldır Havalimanı’nda bulunan akademi tesislerinde devam eden TAFA mevcut filosunda bulunan 27 eğitim uçağı, 3 adet uçuş simülatörü, 6 adet derslik ve 32 FI ve 2 TB olmak üzere toplam 34 eğitmeni ile eğitimlerini sürdürmektedir.

ATP(A) Entegre kursunun amacı; pilotların ticari hava taşımacılığındaki çok pilotlu, çok motorlu uçaklarda ikinci pilot olarak görev yapabilecek düzeyde eğitmek ve CPL/IR(A) alabilmesini sağlamaktır.

ATP(A) Entegre teorik bilgi kursu en az 750 saatlik eğitimden oluşması gerekir. MCC kursu en az 25 saat teorik bilgi eğitimi ve uygulamalarını kapsar.

Tip yetkisi eğitimini içermeyen uçuş eğitimi, tüm gelişim testlerini içerecek ve en fazla 55 saati aletli yer süresi olabilecek şekilde toplam en az 195 saat olmalıdır.

Bünyesinde Barındırdığı Simülatörler:

CESSNA 172S NAV III Skyhawk
Cessna 172S NAV III Skyhawk. FNPT II simülatörü GARMIN 1000 kokpit aviyonik sistemi ve GFC700 otomatik uçuş kontrol sistemi ile öğrencilere üstün durumsal farkındalık kazandırarak büyük uçakların gelişmiş glass cokpit sistemlerine hazırlar.

DIAMOND 40 NG

Diamond 40 NG FNPT II simülatörü GARMIN 1000 kokpit aviyonik sistemi ve GFC700 otomatik uçuş kontrol sistemi ile öğrencilere üstün durumsal farkındalık kazandırarak büyük uçakların gelişmiş glass cokpit sistemlerine hazırlar.

DIAMOND 42 NG

Pilot adaylarımız çok motorlu uçak eğitimi safhasına geldiğinde Diamond 42 NG uçağının simülatörü ile eğitimlerine devam ederler . Bu simülatörümüz GARMIN 1000 kokpit aviyonik sistemi, entegre hava durumu radarı, çarpışmayı önleyici trafik uyarı sistemi ve GFC700 otomatik uçuş kontrol sistemine sahiptir.

ASCENT XJ FNPTII MCC Jet

Pilot adaylarının çoklu motor ticari jet (commercial multi-engine) statüsündeki uçaklara geçişte genel uçak sistemleri, FMS, EFIS, performans ve ilgili diğer sistemlerin eğitimleri Ascent XJ FNPTII MCC Jet simülatöründe verilir. Bu vesileyle, pilot adaylarımızın durumsal farkındalıkları en üst düzeyde tutularak çoklu motor eğitimleri kapsamında büyük uçakların gelişmiş glass cokpit sistemlerine kolay bir geçiş süreci sağlanır.

Genel Özellikleri:

1. TAFA’ya doğrudan pilotluk başvurusu alınmamaktadır. Türk Hava Yolları’nın kariyer sayfasındaki ilanları takip ederek başvuru yapabilirsiniz.


2. Başvuru tarihinde 35 yaşından gün almamak şartı aranmaktadır.

3. TAFA eğitimleri Aydın’da bulunan akademide hava şartlarına göre 16-18 ay arasında

4. Eğitim süresi boyunca sizden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Eğitim ücreti siz göreve başladıktan sonra aylık dilimler halinde maaşınızdan kesinti yapılarak sağlanacaktır.

5. Eğitim süresi boyunca Özel Sağlık Sigortası yapılmaktadır. Türk Hava Yolları’nın personellerine sunduğu Pass ve Ced bilet hakları size de tanınacaktır. Bunların yanında her ay 2 asgari ücret tutarında maaş ve öğle yemeği için yemek kartı verilmektedir.

6. En son yayınlanan ilanda en az 2 yıllık meslek yüksekokulu derecesine (örgün ya da açıköğretim) sahip olmak şartı adaylara sunulmuştur.

7. Türk Hava Yolları A.O. Uçuş Akademisinde, ulusal ve uluslararası kurallara uygun Birleştirilmiş Hava yolu Nakliye Pilot Eğitimi (Entegre ATP Eğitimi) programı uygulanmaktadır. Pilot adayları bu süreçte yaklaşık 191 saat uçuş ve 750 saat teorik eğitim almaktadırlar.

8. Türk Hava Yollarının en son yayınladığı ilanda belirlediği İngilizce seviyesi için şartlar şunlardır:

TOEFL (IBT) : 75 (Speaking : min.20)

-IELTS (Akademik): 60 (Speaking : min.18)

-Başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek.

Bugüne kadar toplam 602 mezun veren Akademi hali hazırda 194 öğrenciye eğitim hizmeti sunmaktadır.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Havacılığa gönül vermiş kişiler olarak sizler için yazılar paylaşıyoruz.

İlgili Yazılar

2 yorum

Çok güzel bi yazı olmuş, beğendim! Çok faydalı oldu.

Yanıtla

Teşekkür ederim. Faydalı oldu ise ne mutlu bana 🙂

Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Giriş Yap