Ambulans Helikopterler
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Helikopter ile Hasta Nakil Hizmeti:
Kritik zamanlı ağır yoğun bakım hasta nakillerinde çoğu zaman bir dakikanın önemi büyüktür. Hasta kesintisiz yoğun bakım altında en kısa sürede tedavinin yapılacağı hastaneye transfer edilebilir. Bu gibi durumlarda çoğu zaman hastanın en kısa sürede transferi için helikopter ve uçaklar kullanılır. Biz ise size bu gün Ambulans Helikopterlerini tanıtacağız. Hadi gelin yazımıza geçelim…
1- Helikopter ambulanslar ilk olarak 28 Ekim 2008‘de hizmete başlamıştır.
2- Çoğu zaman iş emri verildikten sonra bir saat içinde hasta transferi için uygun bir helikopter tedarik edilir.
3- Helikopterler havada dahi hayat kurtaran yoğun bakım tedbirlerini gerçekleştirmek için gerekli tüm tıbbi donanıma sahiptirler.
4- Standart yoğun bakım donanımına ihtiyaç duyulduğunda, hastanın semptomlarına ve durumuna uygun özel donanım eklenebilir.


- Kalp atışını, kan basıncını, oksijen doyumunu ve vücut ısısını takip eden yoğun bakım monitörü
- Çocuk ve yeni doğan bakımı için özel ekipman içeren ilk yardım sırt çantası
- Taşınabilir yoğun bakım solunum cihazı, oksijen
- Enfeksiyon koruma malzemeleri
- Defibrilatör, harici kalp destek pilleri, şırınga pompası ve basınç infüzyon manşonlar içinde bulundurduğu aletlere örnek verilebilir.
5- Her ambulans helikopter standart yoğun bakım donanımına sahiptir.
6- 19 Nisan 2016 tarihi itibariyle de gece görüş sistemli ambulans helikopterimiz hizmete alınmıştır.Halen İngiltere, Almanya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Kanada, Norveç, ABD, Brezilya ve Avustralya’da gece ambulansı kullanılmaktadır.

7- Gece Görüş Sistemli helikopter uçuşlarının avantajları; ambulans helikopter hizmetlerinin 24 saat verilebilmesi, primer vakalara ve trafik kazalarına zamanında müdahale edilebilmesi, kısa sürede müdahale edilmesi gereken vakalarda (özellikle uzuv kopması) hızlı bir şekilde donanımlı bir sağlık kuruluşuna transfer edilebilmesini avantaj olarak almak gerekir.
8- Gece şartlarında çalışan 1 helikopter için asgari olarak 4 pilot ve 4 kişilik medikal ekip gerekmektedir.

9- Gece Görüş Sistemli helikopter 19 Nisan 2016‘da Bursa ve Çanakkale’de hizmet başlamış, ilk vaka nakli Gökçeada’dan yapılmıştır.
10- Halen, 16 ilde 17 helikopter ile (Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Samsun, Kayseri, Konya, Malatya, Trabzon, Van) hizmete devam etmektedir.
YORUMLARA GİT (0)